Studijski program: Menadžment tehnologije hrane i gastronomije

Stečeno zvanje nakon završetka studija: Strukovni inženjer menadžmenta tehnologije hrane i gastronimije

 

KURIKULUM MOŽETE PREUZETI OVDE.

 

Nakon uspešno savladanog studijskog programa Menadžment tehnologije hrane i gastronomije, student postaje inženjer, menadžer, tehnolog, i konačno, gastronom sa širokim spektrom zanimanja i biće osposobljen za obavljanje:

  • Poslova nabavke, prijema i skladištenja sirovina za proizvodnju hrane, kao i poslova proizvodnje i plasmana gastronomskih proizvoda;
  • Poslova planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole izvršenja zadataka u kuhinjama;
  • Poslova vezanih za pokretanje sopstvenog biznisa u oblasti tehnologije hrane i gastronomije;
  • Poslova vezanih za osmišljavanje projekata u oblasti tehnologije hrane i gastronomije;
  • Poslova vezanih za  primenu standarda i sistema kvaliteta u  prehrambenoj proizvodnji,  kao i metoda koje se koriste za kontrolu kvaliteta namirnica.

Po završetku studijskog programa Menadžment tehnologije hrane i gastronomije, studenti mogu obavljati:

  • Menadžerske poslove u HoReCa sektoru;
  • Poslove planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole izvršenja zadataka u kuhinjama hotelijerske i restoraterske industrije, kao i kuhinjama socijalnog ugostiteljstva (bolnice, vojska, zatvori, studentski i učenički restorani);
  • Poslove u pekarstvu, poslastičarstvu i ketering poslove;
  • Promotivne aktivnosti u gastronomiji;
  • Poslove vezane za pokretanje sopstvenog biznisa u oblasti tehnologije hrane i gastronomije.