У оквиру реализације пројекта „Бугарско-српски гурмански воз“ одржан је други Гастро туристички форум у просторијама Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа у Лесковцу. Пројекат се реализује и суфинансира у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија. Партнери Високој пословној школи на пројекту су Привредна комора Србије као водећи партнер, и Привредна комора Враце и Струковна гимназија „Алеко Константинов“ из Бугарске.

Форуму су поред пројектних партнера присуствовали представници привредних друштава и предузетника из области хотелијерства и угоститељства, комора, истраживачких центара, удружења, туристичких организација Јабланичког и Пчињског округа, и професионални кувари и студенти Школе који су похађали обуке реализоване у оквиру пројекта.

Презентације су одржали представници ПКС-РПК Лесковац, Високе пословне школе струковних студија Лесковац, Иновационог центра ТМФ Београд, удружења ЕНЕЦА из Ниша, Завода за интелектуалну својину Србије, Туристичких организација Лесковца, Лебана, Власотинца, Бојника и Врања.

Један од резултата форума је презентација традиционалних гастрономских производа са заштитним жигом „Лесковачки специјалитети са роштиља“ и промовисање Гастро клуба, неформалне пословне организације свих институција/организација/појединаца који могу допринети развоју гастрономског туризма и заштите производа правима индустријске својине.

Disclamer IPA