Висока пословна школа струковних студија Лесковац, заједно са партнерима Привредном комором Србије – Регионална привредна комора Јабланичког и Пчињског управног округа, Привредном комором Вратса и стуковном гимназијом „Алеко Константинов“ из Мездре из Бугарске реализује пројекат „Бугарско-српски гурмански воз“, суфинансиран од стране ЕУ у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија.
У оквиру имплементације пројекта реализовани су тренинзи за двадесет шефова кухиња и професионалних кувара из Србије и Бугарске на којима су стечена нова знања у припреми специфичних јела лесковачког краја. Обука је спроведена од 19. до 21. септембра 2018. године у гастрономско-угоститељском кабинету Високе пословне школе у Лесковцу.
На свечаној додели сертификата учесницима су уручена Мајсторска писма, чиме је испуњен један од предуслова за добијање права коришћења заштитног знака „Лесковачки специјалитети са роштиља“, од стране угоститељских објеката чији су упошљеници похађали обуку.