Студенткиња Високе пословне школе струковних студија Лесковац, Ана Станковић, победила је на такмичењу „Мини Олимпијада – Рачуноводство 2018“, одржаном ове суботе у Бања Луци. Ана је студент прве године, студијског програма Финансије, рачуноводство и банкарство. Осим тога, њене колегинице са студијског програма Менаџмент бизниса и логистике, Тамара Цветковић и Катарина Голубовић оствариле су запажене резултате на овом такмичењу. Тамара Цветковић и колегиница Рада Лугић-Микановић са Бања Лука Колеџа подједнако су биле успешне у решавању теста, те су поделиле друго, односно, треће место, док је Катарина Голубовић, заузела четврту позицију и тиме осигурала лесковачком тиму, статус свеукупног победника.

На такмичењу је учествовало 25 студената са следећих високошколских институција: Факултета за хотелијерство и туризам из Врњачке Бање, Факултета за економију и информатику из Новог Места (Словенија) Свеучилишта/Универзитета „Витез“ Травник (ФБиХ), Високе пословне школе струковних студија Београд и Високе пословне школе струковних студија Лесковац и Бања Лука Колеџа.

Упоредо са такмичењем „Мини Олимпијада-Рачуноводство 2018“, одржан је и научни скуп „Економија у дигиталном добу“ на коме су професори Високе пословне школе струковних студија Лесковац, изложили своје научне и стручне радове из области рачуноводства, маркетинга и информатике.