У периоду од 24. до 26. априла 2018. године на Високој пословној школи у Лесковцу одржане су гастрономске обуке за студенте и ученике из Србије и Бугарске. У оквиру обука ученици и студенти су припремали традиционалне лесковачке специјалитете са роштиља, али и гастрономске производе према стандардима Светског удружења кулинара (WACS). Сертификате о успешно обављеној обуци добило је 40 учесника из Србије и Бугарске.
Реализоване обуке представљају активност пројекта „Бугарско-српски гурмански воз“, који се реализује у оквиру INTERREG – IPA Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија и кофинансира се средствима Европске уније.
Сврха пројекта је развој туризма, док су специфични циљеви пројекта сертификација и заштита прекограничних туристичких производа и услуга који одражавају посебан карактер дестинација, као што су традиционални гастрономски производи на бугарској и српској страни.