Професионална гимназија „Алеко Константинов“ из града Мездра из Бугарске била је домаћин дводневног тренинга за професионалне куваре из Бугарске и Србије. На семинару одржаном 13. и 14. септембра учествовало је 20 професионалних кувара из градова Враце, Мездра и Правец у Бугарској, и Лесковац, Власотинце и Лебане у Србији. Инструктор на тренингу је био Борис Тасев из кулинарске школе „Amuse Bouche“ из Софије.
Семинар је реализован у оквиру пројекта „Бугарско-српски Гурмански воз“ са циљем презентације и припреме хлеба од спелте као производа који је сертификован заштитним знаком (жигом) и других традиционалних гастрономских производа бугарске кухиње. Пројекат, у којем Висока пословна школа Лесковац учествује као партнер, се реализује и суфинансира у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија од стране ЕУ.