Вељко Милосављевић, студент завршне године основних струковних студија на студијском програму Менаџмент гастрономије, од прве године школовања ради у престижном хрватском хотелу „Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa“.
Његово писмо преносимо у целости.
„Моје име је Вељко Милосављевић и студент сам завршне године основних струковних студија на студијском програму менаџмент технологије хране и гастрономије. Од прве године школовања радим у хотелу Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa у Хрватској, у Ријеци, који је високорангиран хотел са пет звездица. Мој кулинарски пут започео сам у Лесковцу, где сам радио у неколико посластичарница. Са уписом на факултет, моја жеља за даљим усавршавањем је расла захваљујући добрим менторима и професорима. Своје вештине сам надограђивао из дана у дан на часовима вежби у школи, као и на теоријским предавањима. Имамо заиста добре професоре од којих покупљујемо знање и вештине на факултету. С обзиром на све веће самопоуздање и стечено знање, одлучио сам да прихватим изазов рада у луксузном хотелу. Пронашао сам себе у посластичарству и то је оно у чему се највише проналазим – радим као посластичар. Хилтон ми је пружио нешто заиста лепо – рад у окружењу где сви функционишемо као породица. Радим у подстицајном окружењу, а Хилтон заиста брине о сваком запосленом. Оно што је најважније, платом сам и више него задовољан. Хилтон је за мене постао други дом. У самом хотелу сви функционишемо као једна велика породица. Увек смо ту једни за друге, испомажемо се, нема одступања, сви смо као један. Мене су јако лепо примили од првог дана, прихватили ме као да сам ту од рођења, и имао сам подршку свих. Фирма се труди да својим радницима олакша рад и заједничко дружење. Имамо велики број журки за запослене, сви рођени у једном месецу добијају журку и поклоне од фирме. Што се тиче пословног односа са запосленима, плате, бонуси и награде су веома повољни. Имамо и велике повољности за путовања у земљи и иностранству. Не бих био тамо три године да нисам презадовољан. Хилтон ми је заиста променио живот, јер има велико срце, душу и љубав за све запослене. Моја прва година рада у хотелу обележена је великим признањем – проглашен сам за „супер стар“ од стране хотела, што ми је био велики подстрек да наставим да се трудим и дајем свој максимум. Друга година рада обележена је још једним значајним признањем – заиста живим Хилтон културу и хотел је поносан што сам део Хилтона. Бити део Хилтон породице значи бити део нечег већег од нас самих. Наша мисија надилази пружање врхунске услуге; обухвата стварање мостова међу културама, успостављање трајних пријатељстава и чињење света лепшим местом за све. Када дочекамо госте с осмехом, када испунимо њихове жеље и пружимо им топлину дома далеко од куће, потврђујемо шта значи бити део Хилтон породице. Наша снага лежи у заједништву и међусобној подршци. Ми смо више од колега – ми смо породица. Сваки члан тима игра виталну улогу у нашем заједничком успеху, доносећи своје јединствене таленте и страсти у наш радни простор. Ова разноврсност обогаћује наше искуство и омогућава нам да пружимо услугу која надмашује очекивања. У Хилтону ценимо међусобно поштовање и сарадњу. Наша радна атмосфера испуњена је подршком, разумевањем и заједничким циљем – да будемо најбољи у ономе што радимо. Мој одлазак на посао је са осмехом, јер знам да ћу тог дана урадити нешто чему ће се људи дивити. Тај колач ће улепшати дан неком госту. У Хилтону сам пронашао место где могу да растем и развијам се као професионалац и као особа. Хилтон није само посао, то је место где се осећам као код куће, окружен људима који ме подржавају и инспиришу сваки дан.“
Слике одобрио Хилтон ПР.