У току претходне недеље одржан је Међународни гастро шампионат у Нишу. Преко 400 такмичара, из 20 еврпских земаља, надметало се у припреми гастрономских специјалитета.
У тако оштрој конкуренцији студенти Високе пословне школе струковних студија Лесковац остварили су изванредне резултате освојивши Гранд при шампионата и пехар, 21 златну, 9 сребрних и 9 бронзаних медаља. Млади гастрономи из Лесковца својим знањем и умећем показаним на такмичењу, оправдано су стекли епитет свеукупних победника.
Од гастрономских специјалитета које су припремали, посебну пажњу жирија, привукао је спој интернационалне и традиционалне српксе кухиње, у виду пице са ајваром, кајмаком, младим козјим сиром и српжом, која је фасцинирала и италијанске судије.
О квалитету рада са студентима студијског програма Менаџмент технологије хране и гастрономије, не говоре само медаље, већ и чињеница да су светски познати кувари заинтересовани за сарадњу са овом високошколском институцијом. Тако ће на далеко чувени кувар и председник жирија на овом такмичењу Стево Карапанџа, са студентима Високе пословне школе струковних студија Лесковац, припремати гастрономске специјалитете за потребе снимања емисија, које ће бити емитоване на Балканској кулинарској телевизији.