СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЉСТВО |
ШИФРА ПРЕДМЕТА |
ПРВА ГОДИНА |
СЕМЕСТАР I |
СЕМЕСТАР II |
ЕСПБ |
ОБАВЕЗНИ ПРЕДМЕТИ |
П |
В |
П |
В |
ДОН |
1ТУ-MAT |
Математика |
2 |
2 |
|
|
|
6 |
1TУ-БСТ |
Пословна статистика |
2 |
2 |
|
|
|
6 |
1TУ-АЦБ |
Основи рачуноводства |
2 |
2 |
|
|
|
6 |
1TУ-БМА |
Основе маркетинга |
|
|
2 |
2 |
|
6 |
1TУ-БУЕ |
Пословна економија |
|
|
2 |
2 |
|
6 |
1TУ-БАЕ |
Основи економије |
|
|
2 |
2 |
|
5 |
1TУ-БОТ |
Основи туризма |
|
|
2 |
1 |
|
4 |
1TУ-ПП |
Стручна пракса (прва година) |
|
|
|
|
4 |
4 |
|
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ (бира се један) |
|
|
|
Изборни блок 1 (страни језик) |
|
|
|
|
|
|
1TУ-ФЛЕ1 |
Страни језик – Енглески 1 у туризму и угоститељству |
|
|
2 |
3 |
|
7 |
1TУ-ФЛФ1 |
Страни језик – Француски 1 у туризму и угоститељству |
|
|
2 |
3 |
|
7 |
|
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ (бирају се два) |
|
|
|
Изборни блок 2 |
|
|
|
|
|
|
1TУ-ЦХТ |
Културно наслеђе |
2 |
2 |
|
|
|
5 |
1TУ-СОЦ |
Социологија |
2 |
2 |
|
|
|
5 |
1TУ-ИНФ |
Информатика |
2 |
2 |
|
|
|
5 |
1TУ-БЦЕ |
Пословна култура и етика |
2 |
2 |
|
|
|
5 |
|
УКУПНО |
|
|
|
|
|
60 |
ШИФРА ПРЕДМЕТА |
ДРУГА ГОДИНА |
СЕМЕСТАР III |
СЕМЕСТАР IV |
ЕСПБ |
ОБАВЕЗНИ ПРЕДМЕТИ |
П |
В |
П |
В |
ДОН |
2TУ-БМГ |
Основи менаџмента |
2 |
2 |
|
|
|
5 |
2TУ-ТУГ |
Туристичка географија |
2 |
2 |
|
|
|
6 |
2TУ-ТРД |
Туризам и управљање руралним развојем |
2 |
2 |
|
|
|
6 |
2TУ-РМИ |
Управљање ризиком и осигурање у туризму |
2 |
2 |
|
|
|
6 |
2TУ-КМХ |
Менаџмент квалитета у туризму и угоститељству |
|
|
1 |
2 |
|
4 |
2TУ-ЦМЛ |
Трговинско право |
|
|
2 |
0 |
|
3 |
2TУ-ТОФ |
Технологија животних намирница са исхраном |
|
|
2 |
1 |
|
4 |
2TУ-ИСТ |
Информациони системи у туризму |
|
|
1 |
2 |
|
4 |
2TУ-ПП |
Стручна пракса (друга година) |
|
|
|
|
4 |
4 |
|
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ (бира се један) |
|
|
|
Изборни блок 3 (Пословни страни језик) |
|
|
|
|
2TУ-ФЛЕ2 |
Страни језик – Енглески 2 у туризму и угоститељству |
|
|
1 |
2 |
|
4 |
2TУ-ФЛФ2 |
Страни језик – Француски 2 у туризму и угоститељству |
|
|
1 |
2 |
|
4 |
|
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ (бира се један) |
|
|
|
Изборни блок 4 |
|
|
|
|
|
|
2TУ-ТРМ |
Трговински менаџмент |
2 |
0 |
|
|
2 |
6 |
2TУ-ЕТН |
Предузетништво |
2 |
2 |
|
|
|
6 |
|
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ (бирају се три) |
|
|
|
Изборни блок 5 |
|
|
|
|
|
|
2TУ-ОБХ |
Организационо понашање |
|
|
2 |
1 |
|
4 |
2TУ-СХИ |
Услуге у угоститељству |
|
|
1 |
0 |
2 |
4 |
2TУ-MРТ |
Истраживање тржишта у туризму |
|
|
1 |
2 |
|
4 |
2TУ-БОГ |
Основи гастронмије |
|
|
2 |
0 |
1 |
4 |
|
УКУПНО |
|
|
|
|
|
60 |
ШИФРА ПРЕДМЕТА |
ТРЕЋА ГОДИНА |
СЕМЕСТАР V |
СЕМЕСТАР VI |
ЕСПБ |
ОБАВЕЗНИ ПРЕДМЕТИ |
П |
В |
П |
В |
ДОН |
3TУ-AГТ |
Агенцијско пословање |
3 |
0 |
|
|
3 |
7 |
3TУ-ФМГ |
Финансијски менаџмент |
3 |
2 |
|
|
|
6 |
3TУ-МТХ |
Менаџмент туристичких и угоститељских предузећа |
2 |
1 |
|
|
|
4 |
3TУ-ЕМГ |
Еколошки менаџмент и одрживи развој |
|
|
2 |
2 |
|
5 |
3TУ-МТД |
Менаџмент туристичких дестинација |
|
|
2 |
2 |
|
5 |
3TУ-РАТ |
Промотивне активности у туризму |
|
|
2 |
2 |
|
5 |
3TУ-СТМ |
Стратегијски менаџмент |
|
|
3 |
2 |
|
6 |
3TУ-ПП |
Стручна пракса (трећа година) |
|
|
|
|
3 |
3 |
3TУ-ФПР |
Завршни рад |
|
|
|
|
|
8 |
|
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ (бира се један) |
|
|
|
Изборни блок 6 |
|
|
|
|
|
|
3TУ-ФЛЕ3 |
Страни језик – Енглески 3 у туризму и угоститељству |
1 |
2 |
|
|
|
4 |
3TУ-ФЛФ3 |
Страни језик – Француски 3 у туризму и угоститељству |
1 |
2 |
|
|
|
4 |
|
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ (бира се један) |
|
|
|
Изборни блок 7 |
|
|
|
|
|
|
3TУ-ФЛЕСК |
Страни језик почетни курс – Енглески |
1 |
2 |
|
|
|
3 |
3TУ-ФЛФСК |
Страни језик почетни курс – Француски |
1 |
2 |
|
|
|
3 |
|
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ (бира се један) |
|
|
|
Изборни блок 8 |
|
|
|
|
|
|
3TУ-ТБЦ |
Пословне комуникације у туризму |
|
|
1 |
2 |
|
4 |
3TУ-ЦЦ |
Креативна гастрономија |
|
|
1 |
|
2 |
4 |
|
УКУПНО |
|
|
|
|
|
60 |